Γενικά Περί Συνταγών

Ελπίζω οι συνταγές που βρίσκονται εδώ να σας εμπνεύσουν και να λάβετε την ανάλογη
και πολλές φορές απαραίτητη ευχαρίστηση που παίρνουμε από το μαγείρεμα.
Να θυμάστε ότι όταν μαγειρεύετε θα πρέπει να χρησιμοποιείτε πάντα καλά και φρέσκα υλικά,
αλάτι θαλασσινό και φρεσκοτριμένο πιπέρι, ανάλατο βούτυρο καλής ποιότητας και να πλένετε
καλά τα λαχανικά σας.
Όταν μαγειρεύετε πρέπει να κοιτάτε, να ακουμπάτε (όχι κάτι που καίει φυσικά)και να γεύεστε,
να προσαρμόζετε το αλάτι, το πιπέρι και τα μυρωδικά στις προτιμήσεις σας, να εμπιστεύεστε
και ν’ ακολουθείτε το ένστικτό σας.
Επίσης είναι χρήσιμο να γνωρίζουμε ότι ο χρόνος που χρειάζεται ένα ψιλοκομμένο κρεμμύδι
για να σωταριστεί ποικίλει ανάλογα με το μέγεθός του και το βάρος του, το πόσο ζουμερό είναι,
το βάρος του σκεύους και την ένταση της φωτιάς. Πρέπει λοιπόν να αποφασίσετε εσείς πόσο μαλακό
ή πόσο χρυσαφένιο το θέλετε να είναι, ή σε ανάλογη περίπτωση πόση ζάχαρη θα χρειαστεί να προσθέσετε
για να αντιμετωπίσετε την οξύτητα τη ντομάτας που χρησιμοποιήσατε.
Η σκελίδα του σκόρδου που έχει χρησιμοποιηθεί στην συνταγή μπορεί να είναι μεγαλύτερη από την
δική σας κατά συνέπεια θα πρέπει να προσαρμόσετε την ποσότητα του σκόρδου στα γούστα σας.
Οι φούρνοι διαφέρουν κατά συνέπεια και οι θερμοκρασίες δεν είναι απόλυτα ακριβείς.
Τις περισσότερες φορές θα πρέπει λοιπόν να προσαρμόσετε ένα πιάτο ή μια συνταγή στα γούστα σας
και αυτό είναι το γοητευτικό με την μαγειρική. Ότι τελικά το πιάτο θα γίνει δικό σας.
Να θυμάστε πάντα ότι εάν κάτι τελικά σας αρέσει, έτσι ακριβώς έπρεπε να το έχετε μαγειρέψει.

Leave a comment